Csodás görög nyaralóhelyek, bájos strandok, hangulatos városok.

Görög szigetek

Görög szigetek

Varázslatos naplementék!

Amikor nap és tenger összeér

2017. március 28. - endymion

A görög szigetek nem csupán a nappali órákban bűvölnek el sokszínűségükkel, de amikor a nap fénylő korongja lassan alábukik a horizonton, másfajta, ám újfent festői látványvilág tárul a szemed elé. Ahogyan a mélykék tenger hullámain megjelenik a szikrázó fényhíd, a felhőket színesre festik a nap utolsó sugarai, a fehér házakat puhán belengi a narancsszínű fátyol, az bizony páratlan látvány!

valami-sunset.jpg

Részben ennek a varázslatnak is köszönhető, oly sok görög sziget él egyedülállóan romantikus helyként az emberek képzeletében, és élőben is átélve eme élményt méltán vívják ki eme helyek a látogatók elismerését. Számos sziget nyugati oldalának falvai és városai megtelnek a kora esti órákban, hogy a látogatók a legjobb helyekről figyeljék a nap találkozását a tengerrel, és újabb megkapó élménnyel gazdagodjanak nyaralásukon.

Mutatunk is gyorsan néhány naplementét, hogy a Te fantáziád is beinduljon!

Santorini, Oia

oia-santorini-greece-at-sunset-.jpg

Santorini talán a leghíresebb naplemente figyelő görög sziget, melyet a köztudat is előkelő helyen tart számon. A legszebb naplementéket Oia városkából, ebből a kétszáz méteres szirtekre, az ún. kaldera szélére épült település utcáiból figyelheted meg. A lenyugvó nap fényében pompázó fehér házak, szélmalmok és kápolnák látványát a tengerből kiálló vulkánsziget képével a világ legszebb naplementéi közé sorolják!

 

Korfu, Paleokastritsa

korfu-sunset.jpg

Korfut a kedvelői gyakran a szerelmesek görög szigeteként is emlegetik, hiszen a Canal d'Amour, a szerelmesek csatornája is itt található. A romantikus naplementék csak még tovább erősítik Korfu ezen hírnevét - elég csak rápillantani a sziget egyik legszebb részeként számontartott Paleokastritsára, ahol a csodás tájat a naplementék még meghittebbé varázsolják!

 

Kefalonia, Myrtos beach

kefalonia-myrtos.jpg

Kefalonia szigetén található a Görögország egyik legszebb strandjaként is számon tartott Myrtos beach. A dekoratív tengerpart nyugati fekvése miatt adja magát, hogy akár strandolás után egyből részed lehessen a lenyugvó nap elbűvölő látványában!

 

Naxos, Portara

naxos-portara-at-sunset2.jpg

Naxos jelképe a főváros mellett álló Portara, a hatalmas márványkapu, mely egy félszigeten áll, nem messze a kikötőtől. A hat méter magasra felnyúló kapuhoz kora esténként sokan érkeznek naplementét fotózni - bámulatos látvány!

 

Lefkada, Lefkadaváros híd

lefkada-sunset.jpg

A kék strandjairól ismert sziget fővárosának hídja bájos naplementéket varázsol esténként az ide érkezők szeme elé. Akár  felsétálsz a hullámos hídra, akár a háttérben várod a sötétedést, az igéző látvány Téged is meg fog érinteni!

 

Karpathos, Arkasa

karpathos-sunset.jpg

Az Égei-tenger tömegturizmustól jobbára érintetlen szigetére az utóbbi években már a magyar utazók is könnyebben eljuthatnak, köszönhetően az utazási irodás chartergépeknek. Karpathos legismertebb jellemzői közé a türkiz vizű strandokat, hegyes-völgyes tájakat sorolják, ám naplementékben is erős. Íme elkapott pillanat egy a sziget nyugati felének legnagyobb városának, Arkasának dombjairól!

 

Mykonos, Kato Mili

mykonos.jpg

Mykonos szélmalmai a sziget jelképei is egyben, ugyanakkor remek naplemente figyelő állomást jelentenek az érdeklődőknek. Hab a tortán, hogy a főváros Kis Velence néven is ismert hangulatos negyede is a közelben van, ahol szintén mesébe illő napnyugtákat vehet szemügyre - vagy épp kaphat lencsevégre - az élelmes utazó.

 

És ez csak néhány kiragadott példa azokra a festői naplementékre, melyek Görörországban várnak a látogatóra - hogy minden napnyugtakor újabb és újabb csodát élhessenek meg az utazók! 

santorini-napnyugta.jpgNaplemente figyelők Santorinin

 

süti beállítások módosítása