Csodás görög nyaralóhelyek, bájos strandok, hangulatos városok.

Görög szigetek

Görög szigetek

A legjobb nászutas célpontok a görög szigetvilágban!

Csodás mézesheteket szeretnél? Mutatjuk, hová menj!

2017. március 31. - endymion

A újdonsült házasok egyik legszebb élménye a meghitt szertartás és az ünnepi mulatság mellett az elmaradhatatlan nászút. Bemutatjuk a legjobb nászút úticélokat a görög szigetvilágban, ahol egy életre szóló csodás élmény vár!

gorogorszag-naszut.jpg

A válogatásba ezúttal elsősorban azokat a szigeteket tettük be, ahová magyar utazási irodák is visznek, hiszen a legtöbb ifjú házas szeretné a lehető legkényelmesebben megtervezni a nászutat - ám a későbbiekben az egyénileg elérhető szigeteket is bemutatjuk!

Kréta

A legnagyobb görög sziget, Kréta fantasztikus strandokkal és látnivalókkal várja az ifjú házasokat. Akár a szállodai szobában pihenésen, akár a sziget felfedezésén lesz a hangsúly, Kréta az egyik legoptimálisabb választás egy nászútra, köszönhetően egyedülálló változatosságának: a romantikus halászfalvak és kisvárosok mellett a nagyobb, nyüzsgő települések is bőséggel vannak jelen. A sziget méretéhez méltón óriási a választék a különféle szállodákból és apartmanokból - szinte nincs is olyan ifjú pár, aki ne tudná könnyűszerrel letenni a voksát valamely számára szimpatikus szálláshely mellett.

bgd.jpg

Krétán a csendes, meghitt pihenés éppen úgy rendelkezésére áll az ifjú házasoknak, mint a hatalmas sziget ezernyi történelmi és természeti látnivalóinak felfedezése, esténként pedig a pezsgő éjszakai élet szó szerint a korlátlan lehetőségek tárházát nyújtja!

kreta-1.jpg

Az már természetesen csak hab a tortán, hogy az ifjú párok nap közben olyan varázslatos helyeken tudnak pihenni, mint az Európa legszebb strandjai közé választott, rózsaszín partszakaszokkal bíró Elafonissi és Balos strandjai, az apró kagylók finom töredékéből álló Chrissi, a több ezer pálmából álló Vai, és még ezernyi másik, türkiz vizű strand biztosítja a nászút legszebb fotóit és az életreszóló élményt.

balos-beach-1.jpgA krétai strandokat Európa egyik legszebbjei között tartják számon

kreta-vai.jpgKréta egyik partján Bounty reklámot is forgattak: a Vai beachen több ezer pálmafát találsz

 

Karpathos

Az egyedi hangulatvilágú, viszonylag csendes görög sziget, Karpathos a világtól elbújni szándékozó párok számára lehet megfontolandó választás. A természetileg is rendkívül látványos, vonzó tájakkal rendelkező sziget városkái és falvai ideálisak a meghitt pihenésre, ráadásul Karpathos strandok terén sem szégyenkezhet: csodásan átlátszó vizű, türkizkék tengerpartok a legnagyobb ínyenceknek is elnyerik a tetszését.

karpathos-1.jpg

Szállásokból a sziget mérete miatt egy fokkal kisebb a választási lehetőség, mint máshol, ám a skála itt is széles: az egyszerű, ám tiszta és rendezett apartmanoktól a minden igényt kielégítő luxusszállodákig sok minden megtalálható. Ha az ifjú pár nem szereti a tömeget, és különleges nászútra vágyik, Karpathos meghitt kis szigete remek választás - mutatunk is néhány képet róla!

karpathos-pigadia-1.jpgKarpathos fővárosa bájos jelenség

karpathos-apella.jpgApella strand, Karpathos

karpathos-2.jpgKarpathos egyik jelképe Kyra Panagia piros kupolás temploma

Kefalonia

Kefalonia, vagy másik, dallamosabb nevén Kefallinia szigete az utóbbi évek egyik slágere, köszönhetően kellemes hangulatának és szép tájainak. A sziget nem az Égei-tengerben, hanem a Görögország nyugati tájaival határos Jón-tengerben fekszik, és bár viszonylag északon van, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne igazán kellemes az éghajlata: jólesően mediterrán, sok napsütéssel és kellemes hőmérsékletű tengerpartokkal. Kefalonián bár a turizmus régóta jelen van, kifejezetten nyugodt sziget, aminek köszönheti sok rajongóját is.

assos-kefalonia.jpg

A nászutasok számára rengeteg a lehetőség a szállodai szobákon túl is: a sziget ad otthont a híres Myrtos beachnek, mely türkiz vizét Görögország legszebb strandjai között tartják számon, ám a változatos és gyakran képeslapokon látott tengerpartokon túl olyan romantikus helyen is csónakázhat a pár, mint a nimfák tavaként is elhíresült, képtelenül kék vizű Melissani tó. Kefalónián ugyan az éjszakai élet nem jelentős, ám nászutasokról lévén szó, esténként sem féltjük az unalomtól az ifjú párt.

mirtos-beach-1.jpg Myrtos beach, Kefalonia

melisani.jpgA Melissani-tó a tavak szépségversenyében ér el előkelő helyezést

Zakynthos

A legismertebb szigetek között számon tartott Zakyntos nem maradhat ki az ajánlásra érdemes görög nászutas úticélok közül, hiszen népszerű strand-látványosságát, a Navagio öblöt megtekintve sokaknak párásodik el a szeme. Számos ifjú párt babonáz meg eme látkép, így ha a nászút és Görögország egy szövegkörnyezetben kerül elő, sokak számára nem is kérdés, hova érkezzenek a mézesheteikre.

zaky1.jpg

Zakynthos természetesen a fent említett híres strandon kívül is tartogat megannyi érdekességet, köztük a látványos Kék Barlangokat, a csodás Porto Vromi öblét, hogy a nyaralófalvak pezsgő éjszakai életéről ne is beszéljünk. Ha az ifjú pár szórakozni is kimozdulna esténként, Zakynthos egy nászúton sem okozhat csalódást!

blue-caves-zakynthos.jpgKék Barlangok, Zakynthos

Santorini

Minden görög szigetek legromantikusabbnak tartott képviselője, Santorini természetesen nem maradhat ki a nászutas felsorolásból. A nem csupán Görögország, de a világ legszebb naplementéiről is híres sziget látványát és hangulatát mintha nászutasokra szabták volna: a lépcsőszerűen egymás fölött emelkedő, fehérre meszelt házak, a kacskaringós és szűk utcák, a kék kupolás templomok látványa párját ritkítóan hangulatos nappal és éjszaka egyaránt.

santorini-1.jpgKék kupolák, fehér házak, mesés kilátás

oia-santorini.jpg

Tedd a szívedre a kezed: ugye Te is úszkálnál olyan medencében, melynek párkányára könyökölve eléd tárul a sziget egyedülálló látképe, a mélykék tenger és a környező szigetvilág? Az ilyen élmények ígérete bizony könnyen billentheti a nászutasoknál is Santorini felé a mérleg nyelvét, hogy valóban felejthetetlen élményben legyen részük!

santorini-medence.jpg

 

Ha érdekelnek még további érdekességek, cikkek, képek a görög szigetvilágból, kövesd a Görög szigeteket Facebookon is!

 

süti beállítások módosítása